Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 december 2013

Weg van Noordwijk

LISSE – Noordwijk is afgehaakt, waar het gaat om de gemeenschappelijke regeling. Maar de overige vier dorpen gaan met volle kracht vooruit naar een intensieve samenwerking die op termijn kan leideen tot een gemeentelijke fusie. Ook de commissie Regionale Zaken zegt ‘Sayonara!’ tegen de Noordwijkers en wendt de steven af van de kustplaats.
Op 8 januari vindt een nieuwe raadsconferentie plaats, waar de gemeenteraadsleden van Lisse, Hillegom, Noordwijkerhout en Teylingen actief aan kunnen deelnemen. Op 1 februari moet de stuurgroep met een voorstel komen, waarin duidelijk wordt over welke onderwerpen de verschillende gemeenteraden nog mogen besluiten. De verwachting is, dat de meeste en belangrijkste onderwerpen echter besproken en besloten worden door de nieuw in te stellen Bollenraad, waar vertegenwoordigers van de vier verschillende gemeenteraadsleden in komen te zitten.
Op de vraag van wethouder Adri de Roon (D66) of de gemeenteraad nogmaals een besluit moet nemen, om met vier Bollendorpen te gaan samenwerken in plaats van met vijf, reageerden de politieke partijen afwijzend. Fractievoorzitter Marianne Entrop (VVD) verwoordde de mening van de politici: ‘Ga maar voortvarend aan de slag. We gaan gewoon met de Bollen4 verder.’