Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 februari 2014

Nieuwe ontwikkelingen project Sportlaan

JOEP DERKSEN
LISSE – Bij een aantal van de grote projecten worden mooie vorderingen gemaakt. Dit kregen de leden van de commissie Ruimte en Infrastructuur te horen in de vergadering van donderdag 23 januari.
Voor het project ‘Sportlaan’ is de projectontwikkelaar bezig met de verkoop van de woningen op het Tweemasterterein: 17 woningen zijn daar verkocht. Midden april wordt het schooltje daar gesloopt, zodat de eerste woningen gebouwd kunnen woren. Het Fioretticollege krijgt nog een extra stukje uitbreiding, omdat de huidige nieuwbouw te klein is voor het verwachte aantal leerlingen. Deze aanbouw wordt waarschijnlijk geplaatst aan het einde van het sportveld. Vanaf 2015 moet het Fioretticollege, net als alle andere scholen in Nederland, zelf zorgen voor haar eigen onderhouds- en bouwkosten. Het is dan ook niet toevallig, dat het Fiorettibestuur besloten heeft om de locatie Uitermeer al achter zich te te laten. Verschillende aannemers hebben al de vraag gekregen om een prijsopgaaf te maken. Op die manier draait de gemeente dit jaar nog op voor de kosten. Het is nog niet duidelijk wanneer de Van Speykflats gesloopt worden.

1 Comments:

At 1:38 p.m., Anonymous Ton Boon said...

Beste Joep
Voordat kan worden begonnen met de bouw van de 11 woningen bij de Sportlaan in Lisse zal er eerst een grondsanering moeten plaatsvinden. De planning is dat dit 1,5 jaar zal gaan duren.

Mvg Ton Boon

 

Een reactie posten

<< Home