Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 februari 2014

Nieuwe plannen voor Hobaho

LISSE – De gemeente tekent een intentieovereenkomst met Woonstichting Stek, Centrumplan Lisse BV en Lisse CentrumBeheer. Deze overeenkomst moet er toe leiden, dat de realisatie van de plannen voor het Hobaho-gebied een stapje dichterbij komen. De partijen willen na die ondertekening samen een plan opstellen, waarover de nieuwe gemeenteraad haar oordeel kan geven.
De plannen voor de ontwikkeling van het Hobaho-gebied bestaan al sinds 2002 en in 2008 werden zelfs kaders vastgesteld voor de herontwikkeling. Maar dat plan is nooit van de grond gekomen. Pas geleden diende ontwikkelaar Provast een nieuw ontwerpplan in bij de gemeente; daaruit blijkt dat Stek van plan is om alle sociale woningen uit het plan over te nemen. De gemeente Lisse sluit vooralsnog niet uit dat er ook een bijdrage wordt geleverd voor zaken als bereikbaarheid en de  verkeersontsluiting van het gebied. Maar ook wordt gedacht aan een bijdrage aan de kosten van een deel van herinrichting van het openbaar gebied, of de inzet van een stuk(je) gemeentegrond om het plan te realiseren.
Maar wat is de waarde van de ontwikkeling van nieuwe bouwprojecten? De lijsttrekker van de PvdA Lisse, Guus Mesman, zei onlangs bij een PvdA-bijeenkomst, dat zijn partij de stekker uit alle bouwprojecten zou halen, als de PvdA in het college zou komen. Wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse) laat hierover weten: ‘We moeten in deze regio de komende jaren nog hard huizen gaan bouwen. Ik vind het heel knap als politieke partijen menen dat we hiermee een pas op de plaats kunnen houden. Dat kan hooguit voor een aantal soorten woningen. Want als verzorgingstehuizen gaan sluiten, betekent het ook dat we juist voor mensen die 75 jaar en ouder zijn, vaker zelfstandig blijven wonen. Voor hen hebben we levensbestendige woningen nodig. Ik ben ervan overtuigd dat we de zachte bouwplannen moeten omzettten in harde. Dus alstublieft ook de Hobaho. Bovendien wordt het er veel mooier van als die hallen weg zijn.’