Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 februari 2014

Overlijden Hermans herdacht

HILLEGOM – Het overlijden van oud-burgemeester Jean Hermans kreeg donderdag 23 januari nog een politiek staartje tijdens de gemeenteraadsvergadering. Hermans  was tussen 1979 en 2002 burgemeester en in die tijd heeft hij zijn stempel gedrukt op Hillegom. Er is zelfs een straat naar hem vernoemd.
Het is de gewoonte om oud-wethouders en oud-burgemeesters na hun heengaan te memoreren met een minuut stilte. Zo is het in 2010 namelijk ook gegaan met oud-wethouder Ada Hulsebosch. Burgemeester Jan Broekhuis was hier blijkbaar niet van op de hoogte, want hij begon de vergadering zonder een herdenkingsmoment aan te kondigen. Vervolgens werd hij verbaal op de vingers getikt door raadslid Van Heusden, die hem er op wees dat een moment van stilte op zijn plaats zou zijn. Broekhuis voelde zich duidelijk opgelaten; ‘Ik was er niet van op de hoogte, dat dit usance was’. Maar na een korte schorsing kondigde hij een ogenblik stilte aan in verband met het overlijden van de oud-burgemeester. En zo kreeg Hermans (VVD) toch nog het postume respect dat hij verdiende.