Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 februari 2014

Passend onderwijs op koers

LISSE – In deze regio hoeven er geen problemen te komen waar het gaat om de uitvoering van de landelijk opgelegde maaregel voor het ‘passend onderwijs’. Dat betekent dat vanaf het schooljaar 2014 – 2015 alle scholen verplicht zijn om onderwijs aan te bieden aan kinderen die zich aanmelden. Geen enkel kind kan dus meer geweigerd worden. Wethouder Adri de Roon (D66) beantwoordde hier woensdag 22 januari tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën vragen over die gesteld waren door commissielid Bas van Riel (D66).
De wethouder liet onder meer weten: ‘In de Duin- en Bollenstreek inclusief Katwijk is er een samenwerkingsverband voor primair onderwijs en voortgezet onderwijs. Ook is er een organisatie die zich bezig houdt met het onderwijs op reformatorische grondslag. Die organisaties zijn hard doende om een plan te maken, wat scholen op het vlak van passend onderwijs moeten regelen. Die ondersteuningsplannnen moeten half februari gereed zijn. Met de gemeenten moet zijn overlegd. Eind van deze maand hebben we een OOGO (Op Overeenstemming Gericht Overleg, JD), waarin vastgesteld wordt, dat de gemeenten kunnen instemmen met de onderdelen van het ondersteuningsplan met betrekking tot het leerlingenvervoer en de zorgplicht die aan de kant van de gemeente ligt. Er wordt voldaan aan wat door de wet Passend Onderwijs is voorgeschreven.’