Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 februari 2014

Wijziging kosten paspoort en identiteitsbewijs

LISSE – De kosten voor het verlengen danwel aanvragen van een rijbewijs zijn sinds 1 januari aangepast aan het wettelijke maximum. Ook gaan de kosten voor een nieuw paspoort op 9 maart fors omhoog. Dit besluit nam het college van burgemeester en wethouders op dinsdag 21 januari.

Tot nu toe betaalden 14-plussers 41,90 euro voor een nieuw paspoort. (Ouders van) kinderen onder de 14 jaar moesten 31,85 euro betalen. Vanaf 9 maart betalen 18-plussers maar liefst 52,95 euro. Kinderen onder de 18 jaar betalen binnenkort 28 euro voor een nieuw paspoort. Overigens worden de paspoorten vanaf 9 maart wel tien jaar lang geldig. Van de landelijke overheid mogen gemeenten sinds 1 januari niet meer dan 38,48 euro vragen voor het afgeven van een rijbewijs. Door al deze aanpassingen kan de gemeente een mooi zakcentje tegemoet zien. Gerekend wordt op 34.000 euro aan extra inkomsten voor de afgifte van paspoorten en identiteitsbewijzen.