Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 februari 2014

‘Eigen ondernemers eerst’

JOEP DERKSEN
LIEMEER > De Ondernemers Vereniging Liemeer (OVL) is groot voorstander van de komst van het bedrijventerrein Schoterhoek II. Dit maakte bestuurslid en penningmeester Rianne Spelt donderdag 16 januari duidelijk aan de politici. Wel moet er van de OVL een onderscheid gemaakt worden tussen de ‘eigen’ ondernemers en de bedrijven die ‘van buiten’ komen.
Ze stelde onder meer: ‘De komst van een nieuw bedrijventerrein biedt kansen aan starters en bestaande ondernemers, juist op het moment dat economisch herstel zich heeft ingezet. Met Schoterhoek II kunnen ook enkele ondernemers hun huidige beknellende situatie oplossen door een nieuwe duurzame locatie te betrekken.’
De OVL vindt wel, dat het crede ‘Eigen ondernemers eerst’ moet worden gehanteerd. Spelt: ‘Wij willen u vragen te overwegen om de voorkeur te geven aan Liemeerse ondernemingen, gevolgd door ondernemers uit de rest van Nieuwkoop en daarna overige geïnteresseerden.’ De verwachting is, dat de komst van het bedrijventerrein zorgt voor 225 (deels  nieuwe) banen. Maar die werknemers moeten ook van en naar hun werk komen. Daarom is de OVL dan ook blijj met de aanleg van een rotonde in de Schilkerweg: ‘Dat is een goede optie voor het gehele bedrijventerrein Schoterhoek en het zal de onveilige aansluiting op de Schilkerweg ontlasten’, aldus Spelt.
Voor de komst van het bedrijventerrein gaat wel een stuk natuur verloren, maar de ondernemersvereniging vond: ‘De komst van dit bedrijventerrein kan als een opoffering van een stukje groen worden ervaren. Maar een groene inpassing door middel van een groenstrook rond het terrein kan dit compenseren.’