Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 februari 2014

Succesvolle startersmarkt

JOEP DERKSEN
LISSE – De tweede editie van de startersmarkt werd dinsdag 14 januari goed bezocht. De stijgende economie zorgt ook weer voor een toename van geïnteresseerden, die voor het eerst van hun leven een eigen huis willen hebben.
Wethouder voor volkshuisvesting, Ad van Zelst (Nieuw Lisse), constateerde tevreden: ‘We hebben de bodem bereikt, zo schijnt het. Ik hoop dat veel starters de mogelijkheid vinden om de gedroomde sstap in hun leven waar te maken.’ De gemeente biedt al jaren ondersteuning aan starterss, onder meer via het verstrekken van startersleningen.
Geïnteresseerde nieuwkomers op de huizenmarkt kunnen een starterslening aanvragen voor een bedrag tot 42.500 euro. Dit kan bij de aanschaf van zowel nieuwe als bestaande huizen en appartementen tot een prijs van 230.000 euro. Voor deze starterslening komen alleen mensen in aanmerking die al minimaal zes jaar in Lisse hebben gewoond, of na afronding van hun studie minstens twee jaar in dit dorp verblijven. Ook mogen de geïnteresseerden in een woning nooit eerder zelfstandig gewoond hebben.
De Stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting toetst het inkomen en de overige gegevens en is de instantie die de starterslening verstrekt. Deze starterslening is een aanvulling op de door een bank verstrekte lening. De eenmalige kosten voor het aangaan van de starterslening bedragen tussen 1.375 en 2.125 euro, afhankelijk van de hoogte van de lening. Deze kosten worden in principe betaald door de partij die het huis verkoopt. Voor meer informatie hierover: www.svn.nl.
Michelle Koster en haar vriend vonden het een goede  bijeenkomst. Ze laat weten: ‘Ik heb nu al een tijdje een vast contract en de marktprijzen van de huizen liggen goed. Het is een pluspunt dat de startersleningen nu ook voor bestaande bouw  beschikbaar is, want we hebben liever een eengezinswoning dan een appartement. Ik wil voor langere tijd in onze nieuwe woning blijven, dus ook na gezinsuitbreiding.’
Voor Pascal van Eijk is het de eerste keer dat hij de startersmarkt bezoekt en hij wist niet wat hij moest verwachten. ‘Ik krijg wel inzicht in wat ik kan kopen of lenen. Op dit moment ben ik nog niet actief op zoek naar en huis, maar voor mijn globale oriëntatie is dit een goed evenement.’