Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 februari 2014

Ondernemersfonds hot item

OEGSTGEEST – Langzamerhand worden de ondernemersgeesten rijp gemaakt voor de komst van een Ondernemersfonds. PrO gaf vorige week in ieder geval aan, dat zij voorstander zijn van dit systeem, waarbij de ondernemers een extra belastingopslag over hun OZB moeten betalen.
Wethouder Johanna Haanstra stelde, dat de invoering van een Ondernemersfonds alleen kan ‘als een meerderheid van de ondernemers hier mee instemt’.  Hoe al die ondernemers benaderd kunnen worden, zodat hun mening duidelijk wordt, lichtte Haanstra niet toe, al grapte ze wel dat ze alle ondernemers persoonlijk gaat bezoeken, als zij de komende vier jaar weer wethouder zou zijn. Over het Ondernemersfonds informeerde de wethouder: ‘Het ondernemersfonds is geen belasting, maar een fonds van, voor en door ondernemers. De OZB is een vehikel om het te innen en de ondernemers spreken af wat eruit  gefinancierd kan worden.’ De VVD had nog geen standpunt over de invoering van een Ondernemersfonds en ook de overige partijen uitten geen duidelijke voorkeur.