Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 maart 2014

Botenloods beperkt uitzicht niet

OUDE WETERING – Op de Plantage  1 mogen een woning, garage én botenloods gebouwd worden. Het college van burgemeester en wethouders ging vorige week akkoord met deze aanvraag, ondanks een negatief ambtelijk advies over de komst van de botenloods.
Het gaat hier om het eerste huis bij het Pontje, tegen de Braassem aan. Op de groenplek aan het water staan bankjes van de gemeente, waar mensen regelmatig zitten en uitzicht op de Braassem hebben. Ambtenaren oordeelden dat met de komst van de botenloods het bouwplan ‘te massaal’ en het uitzicht naar het Braassmermeer ‘te beperkt’ zou worden. Wethouder Ton van Velzen laat echter weten: ‘Wij vinden dat de botenloods er kan komen, maar de mensen moeten wel een zichtlijn houden. Met de nieuwe plannen blijven de zichtlijnen in stand.’