Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 maart 2014

De MAG mag

KAAG EN BRAASSEM – De gemeente zet al haar pijlers in op de ‘Maatschappelijke agenda 3D (MAG)’, waar het gaat om de uitvoering van de drie decentralisaties. Raadslid Anne Betty Bannenberg (CDA) vroeg wel aandacht voor het feit dat er mensen zijn, die het nodig hebben om beschut te blijven werken.
En lijsttrekker Petra van der Wereld (SVKB) vroeg zich waarom de raad niet kon kiezen uit meerdere opties om de ‘drie decentralisaties (3D)’ uit te kunnen voeren. ‘Elke gemeente worstelt met de 3D, maar wij hebben de MAG. Wat als onze collega-gemeenten niet mee doen met de MAG? Hebben we dan een plan B en zo nee, gaan we dat plan B dan maken? Er ligt maar één keuze voor ons, en als die keuze niet kan, hebben wij te weinig tijd voor 2015 om het voor elkaar te krijgen. De keuze is wel heel erg beperkt.’ Gemeenteraadslid Evert Henrotte (PvdA): vroeg aandacht voor het ‘waarborgen van de kwaliteit voor de hulpvragers’. Wethouder Floris Schoonderwoerd bevestigde, dat er ‘geen plan B is. Deze route is nodig om gebruik te maken van de professionals.’