Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 maart 2014

Gevecht tegen windmolens is gewonnen

NIEUWE WETERING – De inwoners kunnen rustig gaan slapen, want het lijkt er op dat er geen zeventien windmolens van honderd meter hoogte komen in het zuidelijke deel van de Haarlemmermeer. Gemeenteraadslid Christian Malin (SVKB) stelde hierover vragen op maandag 10 maart.
Hij liet onder meer weten: ‘Onze kern Nieuwe Wetering is gezegend met de HSL, een verbrede A4, de landelijke gasleiding, masten van de 380 kV leiding en veel vliegtuiglawaai. En dan krijgen ze van onze buurgemeente Haarlemmermeer ook nog een windmolenpark tegenover zich met joekels van 100 meter hoogte! Wat kan ons college van burgemeester en wethouders nog ondernemen tegen de plannen van de gemeente Haarlemmermeer om die zeventien windmolens te realiseren?’ Wethouder Antoon Kea had goed nieuws te melden. ‘De provincie Noord-Holland wil die windmolens in zee hebben en niet in de Haarlemmermeer.’