Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 maart 2014

Twijfels bij college

KAAG EN BRAASSEM – In de hele regio komen steeds meer twijfels over de noodzaak van het vasthouden aan de verplichting om bij nieuwbouwprojecten ook 30% sociale woningbouw te realiseren. Veel gemeenten hebben liever dat dit percentage naar 15% gaat. Het college van burgemeester en wethouders is echter nog niet zo ver, informeerde wethouder Antoon Kea.
‘Er is nog steeds twijfel of het verantwoord is om die 30% los te laten. Die 15% is naar aanleiding van een onderzoek van Onderzoeksbureau Stek. Er zouden voldoende goedkope huurwoningen beschikbaar zijn. Maar we hebben hier nog niet voldoende gegvens over om daar voor Kaag en Braassem een standpunt in te bepalen. We hebben onze twijfels of 15% voldoende is en we willen ons nog niet aan dit percentage conformeren.’