Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 maart 2014

Geen verwijderingsbijdrage vrijwilligers

LISSE – De vrijwilligers van de kanovereniging werden onlangs onaangenaam verrast door een brief van de gemeente. Door plannen van het gemeentebestuur, zijn zij gedwongen om te verhuizen naar een andere locatie. Ze hebben altijd aangegeven, hieraan mee te willen werken. Maar tot hun grote ontsteltenis stond in de brief dat de vrijwilligers op zouden draaien voor de kosten van het verwijderen van de opstalling.
Fractievoorzitter Cees Verburg (D66) vroeg hier aandacht voor en stond er op, dat het besluit om de vrijwilligers op te laten draaien voor de kosten, zou worden teruggedraaid. Hij kreeg zijn zin en dat stelde Verburg tot tevredenheid. Wel  liet de scheidend politicus donderdag 27 februari tijdens de gemeenteraadsvergadering weten: ‘Het deed onze fractie pijn dat de vrijwilligers de kosten moeten betalen voor het verwijderen van de opstalling. Zij hebben nooit een penning subsidie gevraagd en hebben door zelfredzaamheid het hoofd boven water gehouden. Het college is in haar heroverweging hierin tegemoet gekomen, dus eind goed, al goed. Breng dit soort lasten voortaan ten laste van het project waar het over gaat.’