Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 maart 2014

Huis weg voor een prikkie

LISSE – Het huis aan de Schoolstraat 5, met een omvang van 240 m2, is sinds 2000 eigendom van de gemeente en was indertijd aangekocht om onderdeel uit te maken van de ontwikkelingsplannen voor het Raadhuisplein. Inmiddels zijn de plannen dusdanig veranderd, dat dit stuk grond niet meer nodig is en heeft de gemeente het pand in juli 2012 te koop gezet.
 
Dinsdag 18 februari stemde het college in met de verkoop van het huis voor 170.000 euro. De originele vraagprijs was 200.000 euro. Ook neemt de nieuwe eigenaar 75 m2 aan grond over, waar hij in de toekomst een bijgebouw kan realiseren. Nu mag dat nog niet, maar de gemeente wil hieraan meewerken door een ‘planologische procedure’ op te starten. Overigens heeft het pand door de jaren geleden onder vandalistisch gedrag; de totale schade hiervan wordt bepaald door een aannemer en de gemeente keert dit bedrag uit aan de koper.