Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 maart 2014

Jan Waaijer waarnemend burgemeester

OEGSTGEEST – De naam van de nieuwe (waarnemend) burgemeester is bekend. Het gaat om de 61-jarige Jan Waaijer (CDA) en hij begint in zijn nieuwe functie op 1 april als vervanger van Els Timmers – van Klink, die met pensioen gaat.
Waaijer heeft zich op een positieve manier gepresenteerd aan de vertrouwenscommissie en op het advies van de leden van deze commissie heeft de Commissaris van de Koningin besloten om Waaijer voor de periode van één jaar te benoemen. In die tijd zal hij zich onder meer bezig houden met de vraag op welke manier de gemeente Oegstgeest het beste kan ‘samenwerken’  met de andere plaatsen in de omgeving. De vertrouwenscommissie ziet in Waaijer een waarnemend burgemeester die past bij wat Oegstgeest op dit moment nodig heeft.
Waaijer heeft een ruime bestuurlijke ervaring in het openbaar bestuur. Van 1985 tot 1994 was hij burgemeester in Schipluiden en van 1994 tot 2004 in Ridderkerk. Hierna werd hij tot 2012 burgemeester in Zoetermeer en tussen 2012 en 2013 trad hij op als waarnemend burgemeester in Woerden.