Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 maart 2014

Ophoging Barentszstraat en Van Linschotenstraat

LISSE – Het doodlopende deel van de Barentszstraat en de Van Linschotenstraat worden opgehoogd en opnieuw ingericht. Dit is de eerste fase van een traject, waarin de wegen en openbar ruimte van de gehele Zeeheldenwijk worden aangepakt. Het college van burgemeester en wethouders stemde dinsdag 25 februari in met het voorontwerp. Dit word na goedkeuring door de leden van de commissie Ruimte en Infrastructuur in de inspraak gebracht. Het ophogen van de hele Zeeheldenwijk moet uiterlijk in 2021 afgerond zijn.
 
De bewoners van de twee straten hebben tijdens een schetsontwerpavond meegedacht over de inrichting van hun woonomgeving.  De ambtenaren heben een ontwerp gemaakt, met daarin ‘de beste elementen die uit de bewonersavond naar voren zijn gekomen’. Na afronding van de werkzaamheden moet de toegankelijkheid van de woningen gegarandeerd zijn en ook moet er dan sprake zijn van een ‘goede waterhuishouding’. Uit de plannen blijkt, dat het zogeheten ‘maaiveld’ (weghoogte en het openbare gebied, JD) verhoogd wordt met 40 tot 50 centimeter in de Barentszstraat en met 20 tot 40 centimeter in de Van Linschotenstraat.
 
Wat de gevolgen zijn van deze verhoging voor de tuinen, achterpaden en pleintjes bij garages is in het voorontwerp nog niet uitgewerkt. Begin maart komt er nog een inloopavond voor de bewoners, waarin deze consequenties ‘globaal in beeld worden gebracht’. Ook krijgen de aanwezigen dan meer te horen over de aanleg van drainage en andere maatregelen om de grondwaterstand beter te reguleren. De totale kosten voor het ophogen en herinrichten van de Barentszstraat en Van Linschotenstraat, inclusief de maatregelen tegen grondwateroverlast, worden geschat op 481.000 euro.