Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 maart 2014

Optimisme over Braassemerlandwoningen

JOEP DERKSEN
KAAG EN BRAASSEM – In het vierde kwartaal van 2016 kan gestart worden met de bouw van de eerste twee fases van het project Braassemerland. Deze verwachting uitte Paul van Wijk, directeur van de GEM, maandag 10 maart richting de politiek.
Tussen de 180 en 198 woningen en appartementen met een maximum hoogte van elf meter moeten dan in dat gebied, in de buurt van de Floraweg en de Noordakker verschijnen. Donderdag 13 maart worden de omwonenden van het plangebied in een besloten bijeenkomst geïnformeerd over het bouwproject. Tijdens een inloopavond op 3 april mag iedereen zijn of haar zegje doen over het uitweringsplan.
Uit het voorontwerp stedenbouwkundig plan blijkt, dat de oorspronkelijke tekeningen zijn aangepast. Er komen minder doodlopende straatjes en er is een tweede (nood)ontsluiting ingetekend voor de hulpdiensten. Ook loopt er door de wijk extra water en wordt een deel van dit water gebruikt als afscheiding tussen het nieuwbouwplan en de bestaande woningen aan de oostkant. ‘Zo vang je tegelijkertijd het hoogteverschil op tussen het hoger gelegen Braassemerland en de circa een meter lager gelegen bestaande woningen’, aldus Van Wijk. In het nieuwbouwgebied komt een brede variatie aan woningen, variërend van bereikbare huur to betaalbare koop en twee-onder-één-kap woningen. Wellicht worden nog maximaal 18 sociale appartementen aan het gebied toegevoegd, maar dat is afhankelijk van de uitkomsten van de onderhandelingen met een woningbouwcoöperatie.
Wethouder Jan Uit den Boogaard zag het zonnig in: ‘De huizen in de eerste fase verkopen sneller dan gedacht. Er is druk op de woningmarkt in Holland Rijnland, zo blijkt uit de berekeningen. Tot 2020 moet door de gemeenten doorgedrukt worden om voldoende woningen te realiseren.’