Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 maart 2014

Zelf betalen voor eigen vervoer

LISSE – Wie het onderste uit de kan wil, krijgt soms het lid op de neus. Zo kreeg augustus vorig jaar een inwoonster een gemeentelijke vergoeding, zodat haar dochter met aangepast vervoer naar school kan gaan. Maar de moeder vond dat  niet genoeg; ze vond dat er ook geld betaald moest worden, zodat zij met ‘eigen vervoer’ eens per week naar die school kon gaan. Dat zou het contact met de leerkracht en de medeleerlingen van haar dochter bevorderen, zo liet ze weten aan de adviescommissie voor de bezwaarschriften.
Het was leuk geprobeerd, maar haar betoog vond 30 januari geen weerklank bij de commissieleden. Twee weken later bleek, dat zij het bezwaar van de moeder ‘ongegrond’ vonden. De wetgeving is er namelijk alleen op gericht om te zorgen voor een vorm van vervoer, zodat de leerling zelf de school kan bezoeken. En de dochter mag al gebruik maken van aangepast vervoer. En als de moeder een vergoeding voor ‘eigen vervoer’ zou ontvangen, dan zou dit leiden tot hogere kosten voor de gemeenschap: ‘Het gebruik van eigen vervoer draagt niet bij aan een meer kostenefficiënte of effectieve uitvoering van het leerlingenvervoer’, aldus de commissie. Het college van burgemeester en wethouders ging dinsdag 25 februari akkoord met dit advies.