Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 april 2014

Afscheid raad verheugt Timmers

OEGSTGEEST – De fractievoorzitters van de politieke partijen hadden donderdag 27 maart veel mooie woorden voor de vertrekkende burgemeester Els Timmers. Een van de meest opvallende vergelijkingen werd gedaan door fractievoorzitter Tim van Tongeren (PrO). Hij stelde het burgemeesterschap gelijk aan een kubus, met zes kanten. Een burgemeester moet namelijk van alle markten thuis zijn.
In haar afscheidsspeech kwam Timmers terug op deze vergelijking. ‘Een kubus heeft harde kanten, maar ik houd van rond. Van mij waren de kanten van burgermoeder en vertegenwoordiger van Oegstgeest zichtbaar. In die ruim 15½ jaar was ik ook echtgenote, moeder, dochter, familie en vriendin. Mijn burgemeesterschap heeft ook op hen effect gehad. Dank voor jullie geduld met mij. Ik kon er vaak op verjaardagen niet bij zijn. Dank voor jullie kritiek en dat jullie mijn uitlaatklep zijn. Aan mijn geliefde; vanaf nu ben ik niet meer de burgemeester; ook niet in ons huis.’ Timmers maakte van de gelegenheid gebruik door er op te wijzen dat Oegstgeest twee jaar geleden is uitgeroepen tot beste gemeente van Zuid-Holland en onlangs de titel ‘Beste woongemeente van Nederland’ heeft gekregen. ‘Voor mijn opvolger (Jan Waaijer, red.) is er de schone taak om beste gemeente van de Benelux te worden.’