Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 april 2014

Bang voor geluidsoverlast

ROELOFARENDSVEEN – Enkele omwonenden zijn niet blij met de komst van een restaurant aan het Zuideinde 1/3b en zij hebben een advocaat ingeschakeld om deze ontwikkeling tegen te houden. De Groen & Van Lint Advocaten dringen er op aan dat er beter overleg gevoerd wordt tussen de omwonenden, de gemeente en de restaurantinitiator, zodat klachten over geluidsoverlast voorkomen kunnen worden.
Wethouder Ton van Velzen liet hierover op donderdag 3 april weten: ‘Je kan beter een restaurant dan een café hebben, want een restaurant is om 22:00 uur afgelopen en een café gaat vaak ’s nachts nog door. Een inhoudelijk argument bij het bezwaar is er niet echt, het gaat om angst voor geluidsoverlast.’ Behalve het restaurant, moeten er ook aanlegplaatsen voor bootjes komen, zodat de recreatiemogelijkheden verbeterd worden.