Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 april 2014

Constructies moeten weg

ROELOFARENDSVEEN – Niet alleen een illegaal bouwwerk, maar ook een in de buurt aanwezige paardenbak moeten onmiddellijk verwijderd worden van de Aderweg 15. Dit besluit nam het college van burgemeester en wethouders op donderdag 3 april. De overtreder moet deze beide constructies binnen vier weken weghalen, anders volgt een last onder dwangsom.
Wethouder Ton van Velzen laat weten: ‘Naast het illegale bouwwerk is het gebruik van de gronden als paardenbak (op het hoekje van de Aderweg – Geestweg) in strijd met de doeleinden van de bestemming. Iedereen moet zich aan de regels houden. Je mag niet midden in de akkers een paardenbak plaatsen. Als je het doet, word je teruggefloten.’ De overtreder kan nog bezwaar maken en proberen het te legaliseren. Van Velzen liet zich ontvallen: ‘Je hebt mensen die denken dat je geen vergunning nodig hebt. Als je dan wat doet, ben je vaak onderwerp van gesprek in het college.’