Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 april 2014

Brugfout weer goed gemaakt

KAAG EN BRAASSEM – De gemeente heeft drie bruggen in zijn bezit die door een brugwachter bediend worden. Dit zijn de Bilderdambrug in Bilderdam, de Doesbrug in Hoogmade en de Paardenbrug in Rijpwetering. De bediening van deze bruggen gebeurt al jaren naar grote tevredenheid van de gemeente. Omdat de brugbediening naar tevredenheid werd uitgevoerd, heeft de gemeente vorig jaar opnieuw de opdracht verstrekt aan deze marktpartij. Alleen verzuimden de ambtenaren om ook een prijsopgaaf aan te vragen bij concurrenten. Met een collegebesluit om het bedrijf Swets Odv alsnog officieel en met terugwerkende kracht aan te wijzen, heeft de gemeente dit foutje opgelost.
Wethouder Ton van Velzen (VVD) informeert hierover: ‘We zijn bewust doorgegaan met de partij die het goed deed. Het bedrag (circa 95.000 euro, JD) zat ook onder de bedragen, waarbij een Europese aanbesteding noodzakelijk is. Maar puur voor de procedure had het college toestemming moeten geven. Dat is nu gebeurd. Dit soort dingen gebeurt met kleine aanbestedinkjes. Als het structureel zou gebeuren, zouden we een gesprek met de afdeling hebben.’