Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 mei 2014

Aanpassingen aan bestuursovereenkomst

LISSE – Het college van burgemeester en wethouders heeft de concept-bestuursovereenkomst 2014-2018 ‘Samen voor Lisse’ aangepast. Nu zijn ook enkele uitdrukkelijke wensen van de oppositiepartijen meegenomen in het stuk. Woensdag 14 mei werd het eindresultaat gepresenteerd.
Zo wordt op verzoek van het CDA een alinea toegevoegd over het functioneren van het Jeugd- en Gezinsteam en wordt het Flower Science Centre genoemd als ‘scharnierpunt van de Noord- en Zuidvleugel’. Verder geeft het college in de vernieuwde bestuursoovereenkomst aan, dat ‘vestiging van detailhandel op bedrijventerreinen dient te worden tegengegaan.’ Ook wordt meer geschreven over duurzaamheid, een PvdA/GroenLinks wens. De gemeente wil op dit gebied ‘een stimulerende rol spelen’. Bijvoorbeeld waar het gaat om energiebesparing. Tot slot  heeft het college een volledig nieuwe paragraaf toegevoegd over infrastructuur, op advies van de VVD. De bereikbaarheid van Lisse moet verbeterd worden, zo is het uitgangspunt. En als er werkzaamheden aan de wegen worden uitgevoerd, moet de overlast voortaan tot het minimum beperkt worden.