Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 mei 2014

Meerjarenvergunning voor kleine evenementen

LISSE – Het college van burgemeester en wethouders wil de regels verminderen waar het gaat om het organiseren van evenementen ‘met een laag risico’. Dit soort kleine evenementen die jaarlijks georganiseerd worden, komen in aanmerking voor een meerjarenvergunning. Voordeel hiervan is, dat de organisatoren niet iedere keer het gemeentelijk papierwerk hoeven in te vullen.
De eerste organisatie die een meerjarenvergunning krijgt,is het Oranje-comité, voor de Nationale Herdenking die ieder jaar op 4 mei plaats vindt. Ook andere organisaties kunnen een meerjarenverguning aanvragen, maar om zo’n certificaat te verkrijgen, moet er wel aan een aantal voorwaarden voldaan worden. Het evenement waar het om gaat moet bijvoorbeeld al drie jaren in Lisse georganiseerd zijn, zonder dat er sprake is geweest van negatieve ervaringen. Ook moet het evenement niet al te groot zijn qua omvang. Overigens kan een meerjarenvergunning door het college van burgemeester en wethouders ook weer ingetrokken worden, als blijkt dat de voorschriften niet worden nageleefd, er klachten zijn binnen gekomen of er verwijtbare ongelukken zijn gebeurd.