Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 juni 2014

Blij met positief resultaat

NOORDWIJK – De gemeente kwam vorig jaar uit op een positief resultaat van 2,9 miljoen euro. De leden van de commissie RBF waren woensdag 4 juni over het algemeen positief over dit resultaat, al waren er ook waarschuwende woorden.
Zelfs de oppositiepartijen Noordwijk Zelfstandig (‘Dit is een fantastisch resultaat) en VVD waren positief, al vond commissielid Kusters van die laatste partij, dat ze liever had gehad dat positief nieuws over de financiën wat eerder aangekondigd kan worden door het college. ‘De gemeenteraad moet deze informatie tussentijds weten, omdat we beslissingen nemen op basis van informatie hoe de organisatie er op dat moment voor staat.’ Ook pleitte ze er voor, dat de 313.000 euro aan meevallers van de parkeerbelasting teruggegeven wordt aan de inwoners. Tot slot waarschuwde Kusters voor mogelijk onverwachte kosten bij de sloop van het oude zwembad, bijvoorbeeld als er veel meer asbest wordt aangetroffen dan nu is voorspeld.
Commissielid Elvader (Puur Noordwijk) was ronduit lyrisch: ‘Dit is het beste rapport van Price Waterhouse Coopers, dat we ooit hebben gehad. We gaan een goede toekomst tegemoet.’Wethouder Gerben van Duin (Puur Noordwijk) lachte bijna verlegen onder alle loftuitingen: ‘Wat moet je nou nog zeggen? Dank voor de complimenten. Die vier miljoen aan ombuigingen van de afgelopen jaren spelen ons in de kaart. We zijn klaar voor de 3D (drie decentralisaties, JD) en het is lekker dat we 2,8 miljoen aan reserve hebben om die decentralisaties een zachte landing te geven.