Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 juni 2014

Duur renovatiestaartje

LEIMUIDEN – Een renovatieprojectje aan de Dr. Stapenséastraat krijgt nog een duur staartje. De eigenaar had enkele Poolse medewerkers ingehuurd om zijn huis te verbouwen, maar had hieraan voorafgaand geen asbestinventarisatierapport laten opstellen. De gemeente had hiervoor al een last onder dwangsom  opgelegd. Uiteindelijk bleek er geen asbest in het gebouw aanwezig te zijn, maar de grote afvalcontainer naast het pand werd buiten dit onderzoek gehouden.
Twee  toezichthouders constateerden onlangs, dat twee bouwwerknemers materiaal uit een afvalcontainer haalden om dat in een bedrijfsbusje te leggen. De BOA’s vermoedden dat het om asbesthoudend materiaal ging en gaven de Polen opdracht om hun werk te stoppen. Het verdachte spul wordt bekeken op de aanwezigheid van asbest  en de kosten voor dit onderzoek (1.600,20 euro) moeten worden betaald door de woningeigenaar. Deze man kan overigens nog in beroep gaan tegen het besluit van het college.