Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 juni 2014

Effe een paar ton voor bollengrond

NOORDWIJK – Het bollenland naast het nieuwe zwembad BinnenZee is voor een bedag van 225.000 euro ‘opgespoten’, zodat hier sprake zou zijn van ‘eersteklas bollengrond’. Dit lijkt geen goedeinvestering geweest, zo valt op te maken uit de woorden die commissielid Jan de Ridder (CDA) woensdag 4 april sprakt tijdens de vergadering van de commissie RBF.
Hij stelde, dat de grond daar – mede door de overvloedige regenval – veel te nat is: ‘Die bollen daar zijn verzopen, dus was dit geen eersteklas bollengrond. De slechte plekken moeten worden aangepakt.’ Commissielid Menko Wiersema (PvdA/GroenLinks) constateerde: ‘Dat worden zo langzamerhand gouden bollen.’ De Ridder was het hier niet mee eens: ‘We willen niet dat het in het centrum van het dorp zo´n haveloze bende wordt. Laten we effe een paar ton pakken om hier eersteklas bollengrond van te maken.’