Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 juni 2014

Oorlog tussen parkeerbeheerders

JOEP DERKSEN
NOORDWIJK – De gemeente mag nog niet beginnen met een nieuwe aanbestedingsperiode voor het parkeerbeheer. Eigenlijk had een nieuwe parkeerbeheerorganisatie al op 1 juni moeten beginnen met het controleren van de automobilisten op het tijdig kopen van kaartjes.
De gemeente had namelijk een openbare aanbesteding uitgeschreven op basis van het principe ‘Economisch Meest Voordelige Inschrijving’ (EMVI). Het college van burgemeester en wethouders had een keuze gemaakt uit twee bedrijven die deelnamen aan deze aanbesteding, maar de verliezende partij was het niet met het oordeel van het college eens. De onderneming heeft de gemeente Noordwijk nu voor de rechter gesleept. En tot het moment dat de kantonrechter een uitspraak heeft gedaan, mag het winnende bedrijf haar activiteiten niet oppakken.
Wethouder Dennis Salman (Lijst Salman Noordwijk) liet woensdag 4 juni tijdens de vergadering van de commissie RBF weten: ‘Tot de uitspraak bekend is, gaat het bedrijf P1 door met haar huidige werkzaamheden. Dit zal in ieder geval tot september zijn.’ De wethouder liet verder weten, dat het college overweegt om het huidige systeem van parkeertarieven (deels) te wijzigen. Dit komt mede, omdat een inwoner gelijk heeft gekregen bij de rechter over een bekeuring die hij had ontvangen. De betreffende parkeerder had wel een kaartje gekocht aan bij een parkeermeter aan de Huis ter Duinstraat, maar zijn auto stond aan de overkant van de Huis ter Duinstraat. En daar gold weer een ander tarief, wat de goedbedoelende parkeerder dus alsnog een bekeuring opleverde. De inwoner vond dit onterecht, omdat zijn bedoelingen goed waren en de kantonrechter was het met hem eens. Salman: ‘Het college voelt zich door deze rechtszaak aangespoord om het parkeerregime te verbeteren. Bijvoorbeeld door betere bebording of door de verordening aan te passen.’