Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 juli 2014

Harmonicabussen pikken parkeerplaatsen in

JOEP DERKSEN
LISSE – Met de komst van de HOV-lijn (Hoogwaardig Openbaar Vervoer) dreigen nog meer parkeerplaatsen uit het centrum te verdwijnen. Fractievoorzitter Rob Veldhoven (Nieuw Lisse) stelde deze problematiek aan de kaart tijdens de vergadering van de commissie Ruimte en Infrastructuur van donderdag 19 juni.
Hij merkte op, dat de Provincie een overstappunt eist voor de HOV-lijn. Op dat overstappunt moeten twee dubbele bussen achter elkaar geparkeerd kunnen staan. Veldhoven: ‘Dat vraagt behoorlijk wat ruimte. Wordt daar de kop van de Haven niet voor gebruikt? Eeen aanzienlijk deel van de parkeerplaatsen zal hierdoor verdwijnen.’ Wethouder Evert Jan Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie) reageerde: ‘Wij zoeken inderdaad voor de HOV-verbinding een overstappunt waar ruimte genoeg is voor harmonicabussen. Dat wordt wat krap op de huidige locatie bij de Salemkerk. Er moet een andere plek gevonden worden daar in de buurt. Dat kan zijn in het plangebied Hobaho of een eindje verderop aan de Ruishornlaan. Ik kan niet garanderen dat daardoor geen parkeerplaatsen verloren gaan.’ Veldhoven constateerde: ‘Links en rechts verdwijnen zo heel wat parkeerplaatsen uit het dorp.’