Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 juli 2014

Over koffie en troep

LISSE – Opnieuw waren de kosten voor een kopje koffie in de Beukenhof onderwerp van politieke discussie. Tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën van woensdag 18 juni stelde fractievoorzitter Kees van der Zwet (VVD) dat ‘het kopje koffie in de Beukenhof duurder wordt door de professionalisering.
Hij gebruikte het voorbeeld van de koffie om zijn bedenkingen te uiten over de manier van opereren van BESCAL. Van der Zwet: ‘De hoogte van de prijs van het kopje koffie kan leiden tot vereenzaming van ouderen. De toeloop naar ´t Poelhuys loopt terug en dat kan leiden tot grote exploitatietekorten. Betaalde krachten ruimen troep op dat voor De Greef ligt; die taak zou niet door betaalde krachten gedaan moeten worden. Ik heb het idee dat (BESCAL) veel tijd gebruikt voor de eigen organisatie en niet voor de dienstverlening.’
Wethouder Adri de Roon (D66) was het ermee eens, dat het opruimen van de rommel ‘niet tot de kerntaken van BESCAL behoort. Ik zal hen daar op aanspreken.’ Waar het ging om de koffieprijs van de Beukenhof, kaatste hij de bal echter keihard terug: ‘Ik weet dat de prijs van de koffie sinds jaar en dag een groot pijnpunt is. Dan moet u daar als raad maar subsidie voor beschikbaar stellen. Dat hebt u als raad niet gedaan en dat betekent dat de prijs voor een kopje koffie is zoals die is.’ Een voorstel vanuit de commissieleden om subsidie beschikbaar te stellen, zodat de koffieprijs bij de Beukenhof omlaag kan, kwam er echter niet.