Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 juli 2014

Zes raadsleden praten over honderden miljoenen

REGIO > Het ‘sociaal domein’ gaat over de uitvoering van de zorg voor inwoners die dit nodig hebben. Het is geen sexy onderwerp, maar wel ontzettend belangrijk. Vanaf 1 januari 2015 worden de gemeenten hier zelf voor verantwoordelijk. Het gaat om een totaal bedrag van honderden miljoenen euro’s, terwijl er voor tientallen miljoenen euro’s bezuinigd moet worden. Toch kan het de gemeenteraadsleden nauwelijks boeien.
Een ambtenaar informeerde de politici vorige maand over het gebrek aan belangstelling: ‘Bij een bijeenkomst omtrent het sociaal domein voor alle raadsleden van heel Holland Rijnland kwamen maar zes raadsleden opdagen. Dat is bijzonder karig.’ Uiteraard hadden de politici die niet op kwamen dagen een goede reden voor hun afwezigheid. De ambtenaar: ‘Er werd gezegd, dat deze bijeenkomst van Holland Rijnland onder werktijd was. In de toekomst vinden deze bijeenkomsten meer buiten de normale werktijden plaats.’