Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 juli 2014

Onderzoek naar handel en wandel Voedselbank

KAAG EN BRAASSEM – Het stinkt, zweert en ettert bij de Voedselbank. Van alle kanten doneren mensen etenswaren en ook steken kerken, de gemeente en sponsoren geld in deze organisatie. Maar nu is het bureau Deloyd ingeschakeld om een rapport op te stellen over de handel en wandel van de Voedselbank. Nadat de vertegenwoordigers van de Voedselbank hun reactie hebben gegeven op dit rapport, zal de gemeente officieel reageren.
Wethouder Yvonne Peters liet donderdag 26 juni weten: ‘We ondersteunen het principe dat een Voedselbank voorziet in voedselpakketten. We staan nog steeds achter het basisprincipe, dat de Voedselbank heeft. Maar we moeten er wel een goed gevoel bij hebben als de gemente er geld in stopt (2.000 euro per jaar, JD). Het zijn voornamelijk de kerken die de Voedselbank ondersteunen. Zij hebben het recht te weten hoe het georganiseerd wordt. Het rapport moet een antwoord geven op allerlei vragen en geruchten die in het dorp rond gaan.’ De gemeente draait op voor de kosten van het Deloyd rapport.