Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 oktober 2014

Lighofwoningen niet verkocht

NOORDWIJK – De Noordwijkse Woningstichting (NWS) krijgt geen toestemming van de politiek om zes woningen aan de Lighof te verkopen. En dat brengt de NWS in problemen, zo liet directeur Uilkema weten: ‘Het is inderdaad de intentie geweest om die woningen voor de sociale sector te behouden, maar anno 2014 is dat niet meer realiseerbaar. Na vanavond moet ik een besluit nemen: het leeg laten staan van die woningen is ongewenst.’
Net als andere woningbouwcorporaties wordt ook de NWS onderworpen aan de door de rijksoverheid opgelegde verhuurdersheffing. De NWS had het plan opgevat om de Lighofwoningen te verkopen, zodat op het Rederijkersplein ruim 44 ‘betaalbare woningen’ voor jongeren en senioren gebouwd kunnen worden. Een meerderheid van de politieke partijen is voorstander van de komst van de betaalbare woningen, maar de NWS mag de Lighofwoningen niet verkopen. Volgens een oude afspraak zouden de bewoners uit de Gasstraat daar in mogen trekken, aldus commissielid Duijndam (VVD). Ook het college wil, dat de Lighofwoningen gebruikt moeten worden, zodat huurders hier in kunnen wonen.