Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 oktober 2014

Poelpolder bijna klaar voor grootste feest in vijftig jaar

JOEP DERKSEN
LISSE – De activiteiten om het vijftigjarig bestaan van de wijk Poelpolder te vieren, zijn in volle gang. Van de benodigde 60.000 euro is al 23.000 euro binnen; mede dankzij gulle giften van de gemeente (10.000 euro), Stek en enkele lokale bedrijven. Tijdens het ‘Buurtplatform Buurtcluster Poelpolder’ dat dinsdag 30 september in ’t Poelhuys plaats vond, werden de circa dertig aanwezigen geïnformeerd over andere zaken die in hun buurt spelen.
Onder het buurtcluster Poelpolder vallen de Componistenwijk, Lisse Rond, Schilderswijk, Vogelwijk en De Vrouwenpolder. Wilma Geljon, secretrais van Stichting Poelpolder 50, vertelde over de zaken waar deze vrijwilligers mee bezig zijn om het vijftigjarig bestaan van de wijk te vieren. Gemiddeld wordt iedere tien dagen een activiteit gehouden; deze activiteiten variëren van een muziekbarbeque tot eeen shantikooroptreden, een wipe-out of een bridgewedstrijd. Ook is het de bedoeling dat eind 2015 ‘gevelconcerten’ plaatsvinden. Hierbij staan orkesten en zangers op de balkons van een flat om vanaf die balkons een optreden te geven. Andere ideeën zijn nog altijd welkom, laat Geljon weten. ‘We hopen dat we de saamhorigheid in de Poel kunen vergroten door met elkaar een mooi en fantastisch jaar te maken.’ Het feestjaar begint op 11 januari  met een openingsconcert.
Een budget van 60.000 euro is veel geld. Geljon legt uit wat hier mede de oorzaak van is: ‘We hebben te maken met de huren van de zalen. We proberen prijzen te drukken om alles te kunnen organiseren. Er zal misschien een kaasschaaf gehanteerd te worden, waardoor we het met wat minder activiteiten moeten doen.’
Buurtregisseur Monique van der Weijden had goed nieuws te melden; een oude bezuiniging  van de gemeente is teruggedraaid. Voortaan wordt op de gemeentewerf weer gratis strooizout uitgereikt om de gladde stoepen voor de huizen te bestrijden. Ook riep ze mensen op om een naam te geven voor het park in de Poelpolder. En die naam moet dan het liefst origineler zijn dan ‘Poelpolderpark’. In 2015 krijgt het park haar nieuwe naam.
Verder kwamen deze avond andere onderwerpen aan bod. De huidig bomen op het Ooievaarsplein zijn ‘ziek, oud en dood’. Zij worden verwijderd en vervangen voor nieuwe exemplaren. De rotonde Ruishornlaan – Uitermeer is inmiddels klaar en eind deze maand is de Ruishornlaan opgefrist met hagen en kruidenbermen. Over die rotonde had een toehoordste nog wel wat te zeggen: ‘De bussen van Arriva pakken de rotonde dwars over.’ Ook maakte ze zich kwaad over het optreden van de politie tegen haar 16-jarige zoon. Deze jongen kon geen identiteitsbewijs laten zien en kreeg een boete van 97 euro. ‘Belachelijk’, zo vond de vrouw. ‘Hij kwam lopend naar huis en werd aangehouden door de politie. Heel veel mensen laten een hond uit en die worden ook niet gevraagd om een identiteitsbewijs!’