Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 oktober 2014

Tachtig woningen zijn welkom

NIEUWKOOP – Een meerderheid van de politiek lijkt voorstander te zijn van de komst van 80 nieuwe woningen in Ter Aar West. Wel riepen SGP/ChristenUnie en MPN/PN het college van burgemeester en wethouders op, om met een plan te komen om de komende twee jaren het bouwverkeer in goede banen te leiden. Zonder dat (schoolgaande) fietsers hierbij in het gedrang komen.
Leen Mur (SBN) zag alleen maar voordelen: ‘Voor dit bouwplan hebben 140 mensen zich al aangemeld. Hier wordt gebouwd voor een behoefte. We moeten nu doorpakken.’ Leon Zoet (CDA) was het hier mee eens. Wel suggereerde hij om één van de geplande  duikers in het water te vervangen voor een bruggetje, ‘zodat daar een doorgaande weg ontstaat.’ De kosten voor zo’n bruggetje zijn echter 200.000 euro, zo liet wethouder Annette Pietersen weten. En dat is fors meer dan de 15.000 euro, waarvoor een duiker wordt aangelegd. Dit onderwerp wordt later deze maand behandeld in de gemeenteraadvergadering.