Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 oktober 2014

Samenwerking is nog geen fusie

NIEUWKOOP – Burgemeester Frans Buijserd heeft samen met de wethouders Ton van Velzen (Alphen aan den Rijn) en Yvonne Peters (Kaag en Braassem) een handtekening gezet onder een intentieovereenkomst. De drie gemeenten gaan uitzoeken hoeveel voordelen samenwerking gaat opleveren op het gebied van vergunningen en handhaving. Dit kan er toe leiden, dat inwoners van Nieuwkoop voor bepaalde zaken naar het gemeentehuis in Alphen moeten gaan, zo liet Buijserd donderdag 2 oktober weten.
Deze nieuwe stap in een samenwerkingsverband moet niet gezien worden als opmaat voor een fusie, aldus Buijserd. ‘We doen al heel veel dingen samen. Ook met (de afhandeling van, red.) onze bouwvergunningen loopt het prima, maar iemand in Den Haag bepaalt dat het niet goed gaat. We worden gedwongen om hiervoor een oplossing te zoeken. Een mogelijkheid was om zoiets met de Omgevingsdienst West-Holland te doen, maar daar zijn we niet zo tevreden over. Voor onze inwoners proberen we een front office te creëren in Nieuwveen. Voor de ingewikkeldere zaken kunnen onze inwoners net zo goed naar het stadhuis in Alphen gaan. Dat gebeurt bij de Rabobank ook.’