Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 oktober 2014

´Met loze beloftes schiet niemand op´

NIEUWKOOP – ´We gaan er vol op inzetten om de Aardamseweg minder verkeersonveilig te maken.´Wethouder Guus Elkhuizen (SBN) deed deze uitspraak tijdens de meningsvormende raad van donderdag 2 oktober. Het Verkeersveiligheidsplan Ter Aar Zuidwest was onderwerp van gesprek. Zijn collega/wethouder Annette Pietersen (D66) liet weten, dat de Ringdijk drie maanden lang gebruikt wordt door het bouwverkeer.
Over de Aardamseweg stelde Elkhuizen: ´We willen de snelheid uit het verkeer halen. Dat wordt met klinkers beter gerealiseerd dan met asfalt, want klinkers remmen af.´ Landbouwverkeer en zwaar vrachtverkeer (boven 4.500 kg) zijn in de toekomst niet meer welkom op de Aardamseweg. Dit verkeer moet omrijden via de Westkanaalweg. Als de huidige scholen aan de Alber Schweitzerweg zijn verdwenen en vervangen voor een brede school, kan deze weg eventueel als alternatieve derde ontsluitingsweg dienen.  Maar waarschijnlijk gebeurt dit niet vóór 2020.
Pietersen: ´Het bouwverkeer willen we voor drie maanden over de Ringdijk laten rijden en we maken daar tijdsafspraken over. Bij het aanleggen van de nieuwe woonwijk, wat zo’n twee jaar gaat duren, willen we niet voor de hele periode het bouwverkeer over de Ringdijk laten rijden, vanwege de pubers die daar fietsen.´ Cees Hagenaars (MPN/PN) was kritisch. ´De verkeersveiligheid kan niet gegarandeerd worden, dusde bouw van 80 woningen in Ter Aar West moet niet doorgaan. Een woonwijk bouwen achter een bestaande woonwijk, zonder extra en veilige ontsluiting is heel erg onhandig en niet verstandig. Paul Platen (VVD) waarschuwde voor het gevaar dat de verkeersproblemen verschuiven van de Aardamseweg naar de Westkanaalweg.´Dan komen de fietsers van de regen in de drup.´ Jamiel Arens (CDA) pleitte voor geduld, waar het gaat om het op orde hebben van alle veiligheidsmaatregelen. ´Het college wil een duurzame bouwrouteplan maken, voor de veiligheid van iedereen die gebruik maakt van de weg. De veiligheidsmaatregelen zjin een verbetering van de huidige situatie en dit plan biedt een goede uitgangspunt. We moeten mooie praatjes achterwege laten. Nu is een betere ontsluiting niet haalbaar en betaalbaar. Met loze beloftes schiet niemand op.´ Ook Lizet Keijzers (SBN) kon zich vinden in het collegevoorstel: ´Er is evenwicht tussen betaalbare maatregelen en het verbeteren van de verkeersveiligheid.´