Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 oktober 2014

Trailerhelling verdwijnt

JOEP DERKSEN
OUDE WETERING – De trailerhelling bij Bouwcenter Filippo verdwijnt ‘in verband met de veiligheid’. Al jaren wordt deze trailerhelling veel gebruikt door vaarliefhebbers om hun bootjes in het water te laten en uit het water te halen. Maar het Hoogheemraadschap heeft bepaald, dat op deze locatie een stalen damwand moet komen. Wethouder Harry van Schooten liet maandag 13 oktober weten, dat het college hier in mee gaat.
Commissielid Jan van der Geest (VVD) hield nog een vurig pleidooi om de trailerhelling open te laten. ‘Deze lage plek wordt met toestemming van de gemeente geblokkeerd door een stalen damwand. Hoe verhoudt zich dat tot onze recreatie-ambitie?’ Hierop reageerde Van Schooten: ‘De kades worden aangepast aan de nieuwe wettelijke norm. Ze moeten 70cm hoog zijn en alle objecten op de kade dienen te worden verwijderd. Wij hebben de voorkeur om deze voorziening in stand te houden, maar veiligheid heeft een hoge prioriteit. Het is bekend dat er grote vraag is naar trailerhellingen. In Woubrugge is een trailerhelling geopend en er is er één langs de Ringvaart en de Zijldijk. Het is jammer dat er eentje weg gaat, maar het belang van de bescherming tegen water is hoger dan de trailerhelling.’ En daarmee werd iedere discussie de kiem in gesmoord, zo constateerde Van der Geest: ‘De term ‘veiligheid’ is een dooddoener; van het begrip veiligheid kun je nooit winnen. Wie dat zegt, wint elke discussie.’ Het commissielid liet zijn hart spreken: ‘Met die kale damwand is gekozen voor de meest lelijk oplossing.’