Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 november 2014

Efficiënt werken

LISSE – De uitbreiding van de fietsparkeervoorzieningen leidt tot hoge kosten voor de gemeente. Zo’n 36.000 euro. Maar wie naar een overzicht  kijkt me de geschatte uitgaven, vraagt zich af of het werk niet wat efficiënter gedaan kan worden.
Zo wordt verwacht, dat het plaatsen van 40 stuks fietsenrekken (Tulip 2 fietsen) bij de Dekamarkt in totaal 42 arbeidsuren gaat duren. Dat is meer dan een werkweek om 40 fietsenstallingen te plaatsen en meer dan een uur werk per fietsenstalling voor één persoon. Een gemeentelijk woordvoerder bevestigt, dat deze getallen juist zijn: ‘Het klopt inderdaad dat er 42 arbeidsuren gerekend worden voor het plaatsen van 40 fietsbeugels. Dit is inclusief grondwerk, het opbreken en opnieuw aanbrengen van straatwerk en bijbehorende werkzaamheden.’ De totale kosten van de aanleg van de fietsparkeervoorzieningen zijn geraamd op 65.000 euro (exclusief btw).