Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 november 2014

Extra kosten voor Engelenburcht

LISSE – Al een jaar lang bakkeleit BESCAL met een aannemer over het herstellen van de stormschade aan het dak van het gebouw De Engelenburcht. In eerst instantie zijn er na die storm zandzakken op het dak geplaatst als tijdelijke ballast, om verdere schade te voorkomen. De gemeente had aan BESCAL laten weten, dat het herstellen van het dak mogelijk nog onder de garantie van het gebouw valt, zo blijkt uit de halfjaarrapportage van BESCAL.  Maar de aannemer blijft bij het standpunt, dat stormschade ‘absoluut niet onder de garantie valt’. BESCAL vraagt daarom hulp aan de gemeente om een oplossing te vinden.
Overigens komen er nog meer kosten bij voor De Engelenbucht. Nu deze locatie niet meer onder toezicht valt van vrijwilligers, maar wordt beheerd door een professionele organisatie, lijkt de animo van de vrijwilligers verdwenen om onkruid weg te halen langs de slootkant en het pad aan de achterkant van het gebouw. BESCAL wil daarom de MareGroep inhuren om dit werk twee keer per jaar te doen.