Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 november 2014

Geen megastallen in de gemeente

JOEP DERKSEN
NIEUWKOOP > Als de varkenshouder uit Woubrugge zich toch aan de Kruisweg gaat vestigen, dan betekent dat niet dat er een megastal aan de grens van Nieuwkoop komt te liggen. Wethouder Trudy Veninga maakte dit donderdag 30 oktober tijdens een vergadering van de meningsvormende raad duidelijk aan gemeenteraadslid Kees Hagenaars (MPN/PN).
Om als megastal voor varkens betiteld te worden, moeten er op dat terrein ruimm 7.000 varkens rondlopen, scharrelen of staan. En daar zal op de Kruisweg geen sprake van zijn, omdat het bij die varkenshouderij om ‘slechts’ 3.600 varkens zal gaan. Waar het gaat om echte megastallen, daarvan verzekerde Veninga, dat deze nooit in Nieuwkoop zullen komen. ‘Als hier een aanvraag komt voor een  nieuwe vestiging van een uitgebreide veehouderij, dan wordt die vergunning niet verleend.’