Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 november 2014

Nieuwe woningen Groenwegh 14

JOEP DERKSEN
HOOGMADE – Het college van burgemeester stemt in met het toepassen van de ‘Ruimte-voor-ruimteregeling’ op het perceel Groenwegh 14. Hierdoor verdwijnen kassen en mogen er twee aaneengesloten woningen voor terug komen. Dit maakte wethouder Henk Hoek vorige week bekend.
Er loopt op dit moment een handhavingtraject ten aanzien van het illegale gebruik van bouwwerken als woning op het perceel Groenwegh 14. De aanvrager dient te zorgen dat er binnenkort een ontwerpbestemmingsplan ligt. Daar werkt hij nu aan. Het handhavingtraject is niet beëindigd of stopgezet en volgens een woordvoerder is er geen sprake van legalisatie.
Volgens de gemeentelijke regels moet de perceeleigenaar 10.233 euro betalen, omdat er geen sociale woningbouw gerealiseerd wordt. Hij wilde graag, dat de gemeente zou besluiten dat dit bedrag niet afgedragen hoeft te worden, maar Hoek laat weten dat hier geen sprake van is. ‘We gaan niet akkoord met die aanvraag; hij moet die 10.233 euro gewoon betalen.’ De gemeente gaat wel verder met het voorbereiden van de bestemmingsplanprocedure voor de ‘Ruimte voor ruimte regeling’.