Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 november 2014

Niet parkeren in Lissese achtertuin

JOEP DERKSEN
LISSE – Vrachtwagenchauffeurs die niet in Lisse wonen, of dit dorp als eindbestemming hebben, mogen hun voertuigen niet meer binnen de gemeentegrenzen parkeren om vervolgens in de cabine te gaan slapen. D66 en CDA steunden donderdag 30 oktober tijdens de gemeenteraadsvergadering dit voorstel van VVD-raadslid Valentina Tsjebanova.
De in de Krim geboren Tsjebanova heeft het helemaal gehad met vrachtwagenchauffeurs die ‘uit andere gemeenten of andere landen hun voertuigen hier gaan parkeren. Dit kan leiden tot een toename van de overlast en een afname van beschikbare parkeerplaatsen voor onze lokale chauffeurs. Vrachtwagenchauffeurs zijn professionals, die weten waar zich parkeerterreinen bevinden en kunnen eenvoudig enkele kilometers doorrijden en elders uitrusten. Er is dus geen noodzaak vrachtwagenchauffeurs gelegenheid te bieden voor overnachting in onze gemeente.’ Chauffeurs met een bestemming in Lisse die een tijdje moeten wachten tot de poort van het bedrijf open gaat, vallen niet onder werking van dit VVD-voorstel. ‘Ze zijn immers niet aan het overnachten’, aldus Tsjebanova, die harstochtelijk pleitte: ‘Geef deze parkeerplaatsen niet aan passanten!’ Ze stelde dat die passanten hun voertuigen beter kunnen parkeren op parkeerterreinen in Hillegom en Noordwijkerhout.
D66 en het CDA steunden dit voorstel en fractievoorzitter Kees van der Zwet van deze laatste partij lichtte toe, waarom zijn partij dit deed. ‘Overnachten gebeurt doorgaans op plaatsen waar inwoners vlakbij wonen. Dan krijg je ook te maken met koelmotoren. Daar worden mensen niet gelukkig van.’