Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 november 2014

Splitsing in actiegroep Het Heemskerkplein moet blijven

LISSE – Twee van de grootste animators van de actiegroep 'Het Heemskerkplein moet blijven' willen hier niets meer mee te maken hebben. Kunstenaars Iet Langeveld en Wout Ruigrok trekken hun handen af van dit initiatief. Ze balen van de 'dubbele agenda' die sommige actievoerders er op na bleken te houden. 
'Die mensen waren vooral met hun eigen belangen bezig en niet met hetgeen nodig was; het tegengaan van de geldverspilling van de gemeente, het slopen van een monument en het kappen van bomen die bepalend zijn voor het dorpsgezicht van Lisse. Gelukkig waren er ook enkele oprechte actievoerders maar sommigen waren duidelijk bezig met hun eigen belang en anderen waren als tijdverdrijf ' oorlogje aan het voeren'. 'Toen er even geen wind was, lag de zeilboot stil', aldus Ruigrok.
Hij baalt er stevig van: 'Toen duidelijk werd dat er niet gewonnen kon worden zijn  veel van de strijders weggelopen. Iet en ik zijn naar het voormalig ITS-pand verhuisd, speciaal om niet met een valse agenda te zitten. Maar wij waren enkelen van de weinigen die nog een beetje objectief keken, onze visie strookt kennelijk niet met hoe de rest van de wereld het beziet. Je hoeft maar aan een touwtje te trekken en ze gaan allemaal een andere kant opjojo'en. De actiegroep 'Het Heemskerkplein mag blijven' mag weg. En inderdaad, dan wint de politiek en hebben wij de strijd om een goeie zaak dus verloren. '
Inmiddels is een resterend aantal deelnemers van de actiegroep 'Het Heemskerkplein moet blijven' al weer bij elkaar gekomen - zonder de twee kunstenaars. Tijdens die bijeenkomst is besloten dat een nieuwe Facebookpagina wordt opgezet en bijgehouden, waar de plaatselijke (politieke) ontwikkelingen in de gaten gehouden worden: www.facebook.com/wakkerlisse.