Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 november 2014

Vier ton voor burgerparticipatie

JOEP DERKSEN
LISSE – Waarom moet de gemeente de komende vier jaren maar liefst 400.000 euro (een ton per jaar) uitgeven aan organisatiekosten voor burgerparticipatie? Vooral omdat als onderbouwing van dit bedrag, alleen de term ´aanloopkosten´ wordt gebruikt. De politieke partijen VVD en CDA pleitten er donderdag 6 november tijdens de gemeenteraadsvergadering voor, dat de gemeentelijke organisatiekosten ´tot een absoluut minimum beperkt worden´. Het voorstel kreeg echter niet de steun van een meerderheid van de gemeenteraad.
Fractievoorzitter Wim Slootbeek (VVD) probeerde het nog wel: ´We laten dus vier keer 100.000 euro in de begroting staan als aanloopkosten, terwijl we tegelijkertijd speeltuintjes sluiten!´ Hij kon de overige politici niet overtuigen. Raadslid Ad van Zelst (Nieuw Lisse) liet weten, dat het college in december komt met een voorstel over hoe burgerparticipatie gaat plaatsvinden. ´We kijken graag uit naar die nota.´
Fractievoorzitter Guus Mesman (PvdA/GroenLinks) verwachtte, dat het nog wel mee zal vallen met de kosten. ´We zitten nu nog in de leerfase. Dat zal geen ton per jaar kosten en zeker geen vier jaar lang. We zullen wel wat geld over houden. Ik merk wel hoe duur het gaat uitpakken.´ En daarmee was het pleit beslecht. De gemeente mag 400.000 euro uitgeven aan (het voorbereiden van) de burgerparticipatie.