Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 december 2014

Discussie over snippergroen

KAAG EN BRAASSEM – Het ene snippergroen is het andere niet. Dat bleek vorige week tijdens de behandeling van de collegebesluiten. De bewoner van Speenkruid 2 (Oude Wetering) wilde graag een strook groen aan de voorzijde van zijn woning toevoegen aan de eigen tuin. Het college van burgemeester en wethouders stemde hier niet mee in.
Wethouder Yvonne Peters liet weten, wat hier de belangrijkste reden voor was: ‘Slechts één van de huiseigenaren wilde het stuk grond voor de eigen tuin meenemen, maar de rest van de buren niet. Dat is niet praktisch voor ons als het gaat om het onderhoud in de openbare ruimte.’ De eigenaar van de woning aan de Van Fenemalaan 2 te Hoogmade krijgt echter wél toestemming om een perceeltje grond naast zijn huis te kopen. Hij betaalt hiervoor 309 euro per m2. De grond is een verwaarloosd doodlopend stukje naar het water toe en verwaarloosd. Het is geen openbare weg en de buurvrouw van Kerkstraat 38 is volgens de gemeente ook akkoord met de aankoop van de grond.