Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 december 2014

Gemeente haakt af

STREEK – De gemeente Kaag en Braassem wil geen geld meer steken in het Nationaal Regenboog Evenement (NRE), een jaarlijks terugkerend zeilevenement. Wethouder Yvonne Peters liet weten, dat ook de gemeenten Ronde Venen en Nieuwkoop tot dit besluit zijn gekomen, maar dit wordt glashard ontkent door Jan Uit den Boogaard, voorzitter van het centrale organisatiecomité van de NRE.
De gemeente is  niet verantwoordelijk voor het organiseren van dit soort evenementen, zo stelde de wethouder. ‘We hebben geholpen het NRE op te zetten en we hebben aan zowel het bedrijfsleven als de Stichting Kaag en Braassem Promotie gevraagd of ze het willen overnemen. Het antwoord hierop was “Nee”.’ Volgens haar is er geen toekomst voor de NRE.
Uit den Boogaard stond als oud-wethouder mede aan de basis van het organiseren van de NRE. Het is opmerkelijk, dat het nieuwe college nu besluit om geen geld meer in dit evenement te steken. Hij noemt dat ‘een gemiste kans. Ik vind het heel erg jammer, omdat de NRE was begonnen vanwege het stimuleren van de gebiedsmarketing. Zoiets heeft de tijd nodig om uit te bouwen.
Uit den Boogaard laat weten, dat de gemeente Wijdemeren nog nooit heeft meegedaan aan de NRE. En de Ronde Venen wil wél doorgaan; deze gemeente is met het bestuur van Ouderkerk aan de Amstel in gesprek om samen te werken voor het NRE. Uit den Boogaard: ‘Dan zal de wedstrijd op de Vinkeveense Plassen verplaatst worden naar een recreatieplas bij Amsterdam. En daar heeft de marketingorganisatie I AMsterdam weer interesse in.’ Ook het recreatiegebied De Vlietlanden (Leidschendam-Voorburg) wordt opgenomen in het NRE, dat op 30 juni in Leiden van start gaat. Ook Nieuwkoop blijft het NRE steunen, bovendien is Bodegraven Reeuwijk ook geïnteresseerd om deel te nemen, zo verzekert Uit den Boogaard. Hoewel een van de vier hoofdsponsoren, Van Lent, is gestopt, zal dit geen gevolgen hebben voor het NRE, aldus de voorzitter. ‘Er zijn nog drie hoofdsponsoren over en morgen praten we met een nieuwe kandidaat-sponsor.’