Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 december 2014

Inloopavond een succes

NOORDWIJK – Met ruim honderd inwoners was de inloopavond aan de Parallel Boulevard in Het Trefpunt een succes te noemen. De aanwezigen bekeken de tekeningen die daar gepresenteerd werden en konden hun mening geven of de Parallel Boulevard een 30-kilometer of 50-kilometer weg moet worden. Ook konden ze zich uiten over de inrichting van het Palaceplein (het parkeerterrein naast het Gat van Palace).
Een gemeentelijk woordvoerder laat naar aanleiding van deze inloopavond weten, dat er meer van dit soort bijeenkomsten worden opgezet. ‘Onder het motto ‘Denk mee. Doe meer’ wil het gemeentebestuur de Noordwijkers actief betrekken bij de planvorming.’ In een aparte bijeenkomst een dag later hebben de provincie Zuid-Holland , het hoogheemraadschap, de NOV, wijkverenigingen, vertegenwoordigers van de horeca en het Heemborgh complex hun zegje kunnen doen. De gemeentelijk woordvoerder vertelt over dit zogeheten stakeholdersoverleg: ‘Hun inbreng heeft niet meer waarde dan die van de inwoners. Het is geen stemming onder belanghebbenden. De informatie die uit deze bijeenkomsten komt, is ter voeding van het gemeentebestuur. We willen het zo breed mogelijk trekken en iedereen maximale aandacht geven.’
Voor de reconstructie zijn twee varianten inzichtelijk gemaakt: een 30 kilometer-variant en een 50 kilometer-variant. Ook is een voorstel uitgewerkt voor het parkeerterrein naast het Gat van Palace. De aanwezigen konden een formulier invullen en daarop een voorkeur aangeven.