Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 december 2014

Kik verkiest bedrijf boven politiek

JOEP DERKSEN
LISSE – Gemeenteraadslid Jan Kik (SGP/ChristenUnie) maakte maandagavond 1 december tijdens de vergadering van het raadspresidium officieel bekend dat hij stopt. Amper een half jaar nadat hij de politieke arena is binnen gekomen, geeft de ondernemer de spreekwoordelijke pijp aan zijn opvolger Roeland den Breejen.
Kik laat weten, dat er geen sprake van is, dat hij onder druk is gezet. ‘Ik kan het niet rondbreien met mijn werk. Na de gemeenteraadsverkiezingen vond ik het frustrerend dat we op elf stemmen die derde zetel niet kregen. Ik had wat meer tijd nodig om me in te werken, maar die tijd heb ik niet. Ik ben in de politiek gestapt, maar er komt zoveel werk op je af, dat het voor mij niet te combineren is. Bovendien heb ik drie kinderen die in de puberale leeftijd zitten. Zodra ik weer weg moest voor een vergadering kreeg ik scheve gezichten en alles kwam dan op mijn vrouw af.’
Hij vindt het jammer, dat hij dit besluit moet nemen, maar heeft alle vertrouwen in Den Breejen, die ook meteen fractievoorzitter van de partij wordt. ‘Die jongen kan het qua tijdsindeling wat makkelijker inplannen. Hij draaide al een tijdje mee en heeft wat meer kennis over de politiek.’ Den Breejen is van oorsprong SGP-er en passeert door zijn benoeming Jurgen Nuis (ChristenUnie). Wethouder Evert Jan Nieuwenhuis laat weten, dat er geen druk op Nuis is gezet om af te zien van zijn raadszetel, zodat er zowel een SGP-er als iemand van de ChristenUnie in de raad zit. Kik neemt aan het begin van de gemeenteraadsvergadering van donderdag 18 december.